Jag gillar att göra "lite av varje" på tallriken, så gårdagens fredagsmiddag blev stekta Jamie Oliver-inspirerade tonfiskfiléer med kokt potatis, vitlöksfräst sparris &stekt tomat. Den tänkta vitlöks- &citronfrästa zucchinin utgick tyvärr eftersom jag tydligen inte hade någon hemma.. Till detta en matchande kall sås.
Tonfisk
Jag är en fattig &snål student &köper därför frysta tonfiskfiléer. Färska är kanske godare.. Hursom, genomtina dem &gnid sedan in dem med olivolja &hackad färsk basilika, koriander &lite citron. Stek knappt en minut på varje sida, de skall inte bli genomstekta, då blir de torra.
Matchande sås
I mini-fraiche, rör ner
- En näve hackad färsk basilika,
- Massor av koriander,
- En del svartpeppar,
- Lite salt.
Ah, förresten. Färsk sparris är godare är fryst! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar