.. För det har varit dåligt med matbloggning ett tag. Jag väntar ivrigt på min nya kamera! Nej, sanningen är att jag kommer på att jag kan blogga om maten först när jag ätit den, &då är det ju lite sent att fota. &bloggen ser trist ut utan foton. Men, nu kör vi ändå:
Ugnsbakad lax med fetatäcke,
Börja med att ställa in en form med klyftad potatis, morötter &broccoli blandade med en olja kryddad med pressad vitlök, basilika, oregano &timjan i ugnen, på grill &250 grader. När grönsakerna har "bra färg" (jag gillar, eh, mycket färg..) är det dags att stänga av grillen &sänka till 200 grader, &efter ca 45 minuter ska laxen in.
- 50-100 gram mosad feta,
- några hackade soltorkade tomater,
- ett par hackade oliver,
- svartpeppar,
- lite olivolja,
rörs ihop &breds på (2 st) inoljade (tinade) laxfileer, som sedan läggs i ungssäker form &får vara inne i 10-15 minuter, beroende på hur genomstekt man vill ha fisken. Enkelt och gott. Jag tycker inte man behöver någon sås till, eftersom röran redan ligger på fisken..
Ugnsbakad lax med fetatäcke,
Börja med att ställa in en form med klyftad potatis, morötter &broccoli blandade med en olja kryddad med pressad vitlök, basilika, oregano &timjan i ugnen, på grill &250 grader. När grönsakerna har "bra färg" (jag gillar, eh, mycket färg..) är det dags att stänga av grillen &sänka till 200 grader, &efter ca 45 minuter ska laxen in.
- 50-100 gram mosad feta,
- några hackade soltorkade tomater,
- ett par hackade oliver,
- svartpeppar,
- lite olivolja,
rörs ihop &breds på (2 st) inoljade (tinade) laxfileer, som sedan läggs i ungssäker form &får vara inne i 10-15 minuter, beroende på hur genomstekt man vill ha fisken. Enkelt och gott. Jag tycker inte man behöver någon sås till, eftersom röran redan ligger på fisken..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar