- Köttfärs,
- lök,
- buljongtärning,
- vitlök,
- krossade tomater (1 burk/500g köttfärs),
- mjöl,
- spaghetti.
Skala, hacka &bryn löken &ta sedan upp den, bryn &hacka köttfärsen &ha sedan i löken igen, ha i en buljongtärning &en pressad vitlöksklyfta. Ha i tomatburken/-arna &så mycket mjöl att såsen inte är rinnig, spä sedan med lite vatten &krydda med ketchup, peppar &salt. Låt puttra tills vattnet kokat in &såsen har lagom konsistens, servera med spaghetti, ketchup &parmesan.
- lök,
- buljongtärning,
- vitlök,
- krossade tomater (1 burk/500g köttfärs),
- mjöl,
- spaghetti.
Skala, hacka &bryn löken &ta sedan upp den, bryn &hacka köttfärsen &ha sedan i löken igen, ha i en buljongtärning &en pressad vitlöksklyfta. Ha i tomatburken/-arna &så mycket mjöl att såsen inte är rinnig, spä sedan med lite vatten &krydda med ketchup, peppar &salt. Låt puttra tills vattnet kokat in &såsen har lagom konsistens, servera med spaghetti, ketchup &parmesan.
6 kommentarer:
Nejnejnej, man ska ha i stjälkselleri, chili, creme fraice, basilika och timjan (alt. oregano), röd balsamvinäger och soya också!
creme fraiche i köttfärssås? det var det värsta jag hört.
Ja, så den blir sådär krämig! Fast har inte alltid det, brukar variera.
men det är ju det mjölet gör ^^
Jag brukar ha i en skvätt grädde, franska örter och timjan. That´s it! Och se till att göra på tok för mycket sås så det räcker till lasagne också... :)
idag ska jag göra lasagne men på tok för mkt sås, så det blir köttfärssås med ^^
Skicka en kommentar