tisdag 28 augusti 2007

Morsans köttfärssås,


- Köttfärs,
- lök,
- buljongtärning,
- vitlök,
- krossade tomater (1 burk/500g köttfärs),
- mjöl,
- spaghetti.

Skala, hacka &bryn löken &ta sedan upp den, bryn &hacka köttfärsen &ha sedan i löken igen, ha i en buljongtärning &en pressad vitlöksklyfta. Ha i tomatburken/-arna &så mycket mjöl att såsen inte är rinnig, spä sedan med lite vatten &krydda med ketchup, peppar &salt. Låt puttra tills vattnet kokat in &såsen har lagom konsistens, servera med spaghetti, ketchup &parmesan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nejnejnej, man ska ha i stjälkselleri, chili, creme fraice, basilika och timjan (alt. oregano), röd balsamvinäger och soya också!

JK, sa...

creme fraiche i köttfärssås? det var det värsta jag hört.

Anonym sa...

Ja, så den blir sådär krämig! Fast har inte alltid det, brukar variera.

JK, sa...

men det är ju det mjölet gör ^^

Marrrs sa...

Jag brukar ha i en skvätt grädde, franska örter och timjan. That´s it! Och se till att göra på tok för mycket sås så det räcker till lasagne också... :)

JK, sa...

idag ska jag göra lasagne men på tok för mkt sås, så det blir köttfärssås med ^^