måndag 24 september 2007

Chokladtårta med hallon,


Smörj en rund form, 20 cm, med löstagbar botten. Om din form är större - min var 26 - blir botten för tunn för att dela, så jag fick göra två bottnar.

Vispa med elvisp

- 4 ägg,
- 1½ dl socker

i ca 10 minuter. Vänd sedan ner

- ca 2 dl vetemjöl,

häll smeten i formen &grädda på 180 grader i 25 minuter (om stor form), eller 35 minuter (om liten form). medan kakan svalnar efter gräddningen gör du fyllningen.

Koka upp

- 2 dl grädde,

tillsätt

- 200 gram mörk blockchoklad

som får smälta, &blanda väl. Låt krämen kallna &tjockna innan du breder den på den på ena tårtbottnen. Sprid tinade hallon över chokladkrämen &lägg sedan på andra bottnen. Gör glasyr:

Smält i en kastrull

- 200 gram mörk blockchoklad,
- 5 msk smör,
- 2 msk ljus sirap.

Lät svalna innan du breder ut över tårtan &låter stelna. Dekorera med rullar av vit choklad.

3 kommentarer:

Meltdown sa...

var det den du gjorde till oss förra året när du fyllde? (Fast utan hallon?)Den var iaf god :D

Förresten, moi har också skaffat kokboks blogg ^^

JK, sa...

gjorde jag inte kladdiZ då? eller... minns inte haha. :) ja, såg det, värsta avancerade recepten ju! kom hit &laga mat! :D

Meltdown sa...

ja,kanske det :P kommer inte riktigt ihåg ^^
haha ^^ Kom hit och ät annars :P