Smörj en rund form, 20 cm, med löstagbar botten. Om din form är större - min var 26 - blir botten för tunn för att dela, så jag fick göra två bottnar.
Vispa med elvisp
- 4 ägg,
- 1½ dl socker
i ca 10 minuter. Vänd sedan ner
- ca 2 dl vetemjöl,
häll smeten i formen &grädda på 180 grader i 25 minuter (om stor form), eller 35 minuter (om liten form). medan kakan svalnar efter gräddningen gör du fyllningen.
Koka upp
- 2 dl grädde,
tillsätt
- 200 gram mörk blockchoklad
som får smälta, &blanda väl. Låt krämen kallna &tjockna innan du breder den på den på ena tårtbottnen. Sprid tinade hallon över chokladkrämen &lägg sedan på andra bottnen. Gör glasyr:
Smält i en kastrull
- 200 gram mörk blockchoklad,
- 5 msk smör,
- 2 msk ljus sirap.
Lät svalna innan du breder ut över tårtan &låter stelna. Dekorera med rullar av vit choklad.
Vispa med elvisp
- 4 ägg,
- 1½ dl socker
i ca 10 minuter. Vänd sedan ner
- ca 2 dl vetemjöl,
häll smeten i formen &grädda på 180 grader i 25 minuter (om stor form), eller 35 minuter (om liten form). medan kakan svalnar efter gräddningen gör du fyllningen.
Koka upp
- 2 dl grädde,
tillsätt
- 200 gram mörk blockchoklad
som får smälta, &blanda väl. Låt krämen kallna &tjockna innan du breder den på den på ena tårtbottnen. Sprid tinade hallon över chokladkrämen &lägg sedan på andra bottnen. Gör glasyr:
Smält i en kastrull
- 200 gram mörk blockchoklad,
- 5 msk smör,
- 2 msk ljus sirap.
Lät svalna innan du breder ut över tårtan &låter stelna. Dekorera med rullar av vit choklad.
3 kommentarer:
var det den du gjorde till oss förra året när du fyllde? (Fast utan hallon?)Den var iaf god :D
Förresten, moi har också skaffat kokboks blogg ^^
gjorde jag inte kladdiZ då? eller... minns inte haha. :) ja, såg det, värsta avancerade recepten ju! kom hit &laga mat! :D
ja,kanske det :P kommer inte riktigt ihåg ^^
haha ^^ Kom hit och ät annars :P
Skicka en kommentar