Grön paj med broccoli, spenat, pesto &feta.
Pajskal
- 120g smör,
- 1½ dl vetemjöl,
- 2 dl grahamsmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost,
- basilika.
Hacka samman alla ingredienserna till degen i matberedaren och klä sedan en pajform med degen. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.
Fyllning
- vitlök,
- ca 400 g tinad broccoli,
- ca 450 g frusen bladspenat (en påse alltså),
- 100 g tärnad feta.
Pressa och bryn vitlöken (jag är förkyld &använde fyra klyftor..), fräs spenaten &broccolin &krydda med salt, peppar, &basilika. Rör ner ngn sked pesto &ös över allt i pajskalet, &blanda ner 2/3 av osten.
Äggstanning
Vispa samman
- 2 ägg
- 2 dl mjölk,
- 3 tsk pesto,
- kryddor,
och häll över grönsakerna. Täck sedan med resten av fetan &grädda på 200 grader i 40 minuter.
Pajskal
- 120g smör,
- 1½ dl vetemjöl,
- 2 dl grahamsmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost,
- basilika.
Hacka samman alla ingredienserna till degen i matberedaren och klä sedan en pajform med degen. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.
Fyllning
- vitlök,
- ca 400 g tinad broccoli,
- ca 450 g frusen bladspenat (en påse alltså),
- 100 g tärnad feta.
Pressa och bryn vitlöken (jag är förkyld &använde fyra klyftor..), fräs spenaten &broccolin &krydda med salt, peppar, &basilika. Rör ner ngn sked pesto &ös över allt i pajskalet, &blanda ner 2/3 av osten.
Äggstanning
Vispa samman
- 2 ägg
- 2 dl mjölk,
- 3 tsk pesto,
- kryddor,
och häll över grönsakerna. Täck sedan med resten av fetan &grädda på 200 grader i 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar