Det här är världens enklaste lantbröd som i min familj går under benämningen tzatsikibröd, inte för att det på något sätt påminner om det utan för att det alltid serverades i tzatsikisammanhang. Ett typiskt grillbröd alltså!
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 tsk salt
- 1,3 L vetemjöl
Blanda i en stor skål alla ingredienser till en deg som får jäsa under duk i ca 40 minuter. Stjälp upp på bänk, arbeta degen och forma till två bröd som skåras innan de får jäsa övertäckta i ytterligare ca 30 minuter.
Ställ sedan in plåten i 250 grader varm ugn och grädda i 15 minuter, sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 20 minuter innan de är klara.
Grymt goda till grillat, röror, att doppa i grytor och soppor och inte minst rostat dagen efter.
Ikväll knyter jag ett sidenband runt det ena brödet och tar med det på fest för en brödälskande nybliven tjugofemåring, och det andra får Glenn äta upp imorgon.
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 tsk salt
- 1,3 L vetemjöl
Blanda i en stor skål alla ingredienser till en deg som får jäsa under duk i ca 40 minuter. Stjälp upp på bänk, arbeta degen och forma till två bröd som skåras innan de får jäsa övertäckta i ytterligare ca 30 minuter.
Ställ sedan in plåten i 250 grader varm ugn och grädda i 15 minuter, sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 20 minuter innan de är klara.
Grymt goda till grillat, röror, att doppa i grytor och soppor och inte minst rostat dagen efter.
Ikväll knyter jag ett sidenband runt det ena brödet och tar med det på fest för en brödälskande nybliven tjugofemåring, och det andra får Glenn äta upp imorgon.
1 kommentar:
Mumzzzigt
/ P
Skicka en kommentar