tisdag 14 december 2010

Marsipan,


Till Glenns födelsedag gjorde jag marsipanhjärtan med whisky och mörk choklad, ett godis som passar minst lika bra till jul..

(ca 16 hjärtan)
- 100 gram sötmandel,
- 1,5 dl florsocker,
- 1 äggvita,
- 1 msk whisky,
- röd karamellfärg.

- 100 g mörk choklad,
- lite matolja utan smak.

Skålla och mal mandeln, och blanda med florsocker, uppvispad äggvita och whisky till en smet som färgas med karamellfärg. Fördela smeten i hjärtformade silikon-isformar och ställ i frysen en stund eller ställ i kylen en stund innan du frihansformar den till önskad form.

När figurerna fått stå kallt en tag, smält chokladen med oljan (oljan gör chokladen lättare att pensla på) och pensla på figurerna. Låt sedan stå svalt.

Jag lämnade mina hjärtan öppna i botten så man skulle se den rosa marsipanen.

Inga kommentarer: