Efter att ha sett hur många fisktacos som helst lagas i oändligt många avsnitt av Top Chef bestämde vi oss igår för att faktiskt göra det. Jättebra blev det! Vetetortillas, guacamole, rödkålssallad och grillade torskbitar.
Fisk
Fisken ska ligga i marinad en stund innan den steks.
- Vit fisk,
- olivolja,
- pressad lime,
- pressad vitlök,
- hackad chili,
- lite spiskummin,
- svartpeppar,
- salt.
Skär fisken i bitar, lägg i en bunke och blanda resten av ingredienserna till marinaden över. Låt stå och dra i minst en halvtimma. Stek sedan fisken i grillpanna, så bitarna får snygga grillränder.
Rödkålssallad
- Rödkål,
- rödlök,
- färsk koriander,
- pressad lime,
- olivolja,
- salt,
- svartpeppar.
Strimla rödkål och rödlök fint (tex på mandolin eller med osthyvel), hacka koriander och blanda allt i en skål. Låt stå och dra till sig.
Guacamole
Vi föredrar vår guaca utan yoghurt eller mejeriprodukter i, alltså bara mosad avokado med kryddor.
- Avokado,
- hackad chili,
- hackad koriander,
- pressad lime,
- salt,
- svartpeppar,
- lite olivolja.
Mosa avocadon, blanda med resten av ingredienserna och smaka av.
Värm tortillas i ugnen, bred på guaca, lägg på ett ordentligt lass kålsallad, toppa med fisken och vik ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar