Idag skulle vi pubba och äta burgare men på grund av kårlegsbrist blir det hemmavin istället, och därmed hemmamiddag. Jag var sugen på fisk och hade en vision om "grönsaksnudlar", och ville gärna använda dom nya tallrikarna jag råkade köpa igår..
Laxfiléerna blev enkelt kryddade med pressad citron och riven ingefära, och bakades i ugnen, 200 grader i ca 7 minuter.
Så, grönsaksnudlarna:
"Skala" med potatisskalaren (gör alltså strimlor av hela grönsaken)
- 2 stora morötter,
- 1 liten squash,
och koka i vatten och salt ett par minuter, bara så dom mjuknar lite.
Häll av, lägg tillbaka i kastrullen och häll på en dressing av
- olivolja,
- 1 pressad citron,
- 1 hackad chilifrukt,
- riven ingefära.
Blanda runt och lägg upp på tallrikar som nudeltrassel. Häll gärna lite av dressingen på laxen också.
Laxfiléerna blev enkelt kryddade med pressad citron och riven ingefära, och bakades i ugnen, 200 grader i ca 7 minuter.
Så, grönsaksnudlarna:
"Skala" med potatisskalaren (gör alltså strimlor av hela grönsaken)
- 2 stora morötter,
- 1 liten squash,
och koka i vatten och salt ett par minuter, bara så dom mjuknar lite.
Häll av, lägg tillbaka i kastrullen och häll på en dressing av
- olivolja,
- 1 pressad citron,
- 1 hackad chilifrukt,
- riven ingefära.
Blanda runt och lägg upp på tallrikar som nudeltrassel. Häll gärna lite av dressingen på laxen också.
1 kommentar:
Mmmmmm vad det ser gott ut.
Skicka en kommentar