Raggmunkar är gott men har lite fel balans mellan potatis och smet: Mycket smet och lite potatis. Vill man ha mycket potatis är rårakor förstås ett alternativ, men dom innehåller å andra sidan ingen smet alls. Vad gör man då? Jo, mellantinget med mycket potatis och lite smet: Raggrakor!
3 portioner.
- 2,5 dl mjölk,
- 1 dl vetemjöl,
- 1 tsk salt,
- ½ ägg,
- ca 700 g potatis.
- rimmat sidfläsk,
- lingon.
Vispa ihop mjölk, mjöl, salt och ägg i en bunke. Riv potatisen på rivjärn och blanda ner i smeten. Stek sedan raggmunkarna i smör på medelvärme: Bred ut smeten i pannan så potatisen fördelas jämnt. Vik dubbelt och håll varma i ugnen tills alla är stekta.
Stek sedan rimmat sidfläsk i skivor och servera raggmunkarna med fläsk och lingon.
3 portioner.
- 2,5 dl mjölk,
- 1 dl vetemjöl,
- 1 tsk salt,
- ½ ägg,
- ca 700 g potatis.
- rimmat sidfläsk,
- lingon.
Vispa ihop mjölk, mjöl, salt och ägg i en bunke. Riv potatisen på rivjärn och blanda ner i smeten. Stek sedan raggmunkarna i smör på medelvärme: Bred ut smeten i pannan så potatisen fördelas jämnt. Vik dubbelt och håll varma i ugnen tills alla är stekta.
Stek sedan rimmat sidfläsk i skivor och servera raggmunkarna med fläsk och lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar