torsdag 12 juni 2008

Grönsakpaj med grahamsskal,


Ida &jag gjorde paj av grönsaker hon behövde bli av med, &den blev alldeles sällsynt jättegod!

Pajskal
- 120g smör,
- 1½ dl vetemjöl,
- 1½ dl grahamsmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost.

Hacka samman alla ingredienserna till degen i matberedaren och klä sedan en pajform med degen. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.

Fyllning
- 3 vitlöksklyftor,
- 1 aubergine,
- 1 stor gul lök,
- 1 squash,
- 1 paprika,
- 1-2 tomater,
- 1-2 mozzarellor.

Pressa och bryn vitlöksklyftorna, fräs sedan grönsakerna (förutom tomaterna!) skurna i ganska stora bitar tills de fått lagom färg, och krydda med salt, peppar, rosmarin, timjan och färsk basilika. Varva sedan de stekta grönsakerna med en tärnad mozzarella i pajskalet.

Äggstanning
Vispa samman
- 2 ägg
- 1 dl mjölk,
- lite paprikapulver,

och häll över grönsakerna. Täck pajen med skivade tomater och mozzarella och grädda på 225 grader i ca 40 minuter.

Och förlåt, men vi var så hungriga att jag inte hann fota pajen innan vi hade demolerat den totalt. Men Ida, Niclas &jag tyckte iallafall att den var jättegod. :)

Inga kommentarer: