
Det här receptet, från allt om mat, använde jag.
- 4 dl vispgrädde,
- 1½ dl mjölk,
- 1 dl strösocker
- ½ vaniljstång,
- 120 gram äggula.
- ½ dl strösocker, till garnering.
Sätt en ugnsplåt med vatten i på ugnens nedersta fals och sätt ugnen på 150 grader.
Koka upp grädden, mjölken, ½ dl strösocker och ½ delad och urskrapad vaniljstång, och vispa under tiden äggulorna porösa med ½ dl strösocker. Ta upp vaniljstången och blanda ned gräddblandningen i äggblandningen. Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar (jag hade små formar och fick därför använda 8 st).
Sätt formarna i vattenbadet och grädda ca 50 minuter, tills smeten stannat. Låt kallna och förvara i kylen innan du strör socker över bruléen och bränner av, så sockret smälter och får färg.
1 kommentar:
Wow! Läckert o vackert
/ Pappsen
Skicka en kommentar