fredag 10 december 2010

Skysås,

Jag blev akut sugen på någon form av bangers&mash igår så vi köpte isterband, gjorde potatismos och vispade ihop en skysås med karamelliserad lök. Såhär gör jag skysås:

Skiva mycket lök och stek i mycket smör med en nypa socker och kryddor som matchar det du skall ha skyn till (här kryddade jag med svartpeppar, ingefära och kryddpeppar). Stek sedan huvudtillbehöret (isterbandet, då) i samma stekpanna och ta upp när de är klara. Låt löken och stekfettet vara kvar och smält eventuellt ner ytterliggare lite smör, vispa ut en msk vetemjöl och spä med vatten till önskad tjocklek. Skyn behöver oftast inte efterkryddas då all smak från stekning och kryddning finns kvar i pannan men smaka av för att se att den är lagom salt. Såsen är klar då den är lagom tjock och förstås varm.

Inga kommentarer: