Igår hittade jag ett nät brysselkål som behövde ätas upp i kylen och fick någon slags vision om något julsmakande till, så en bit rimmad sida fick leka julskinka.
(2 pers)
- 1 nät brysselkål,
- ca 400 gram rimmad fläsksida,
- nejlikor,
- 1 äpple,
- 1 gul lök.
pensling:
- olivolja,
- honung,
- senap,
- ingefärspulver,
- svartpeppar.
Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnsform och tryck i nejlikor i ovansidan. Rör sedan ihop alla ingredienser till glazen och pensla på. Baka i 200 grader i 90 minuter. När en kvart återstår, lägg ner klyftat äpple och en halverad (eller klyftad om den är stor) gul lök i formen och salta på. Fläsket behöver inget extra salt.
Rensa och koka brysselkålen i ca 10 minuter och servera med smör och salt till den skivade sidan.
(2 pers)
- 1 nät brysselkål,
- ca 400 gram rimmad fläsksida,
- nejlikor,
- 1 äpple,
- 1 gul lök.
pensling:
- olivolja,
- honung,
- senap,
- ingefärspulver,
- svartpeppar.
Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnsform och tryck i nejlikor i ovansidan. Rör sedan ihop alla ingredienser till glazen och pensla på. Baka i 200 grader i 90 minuter. När en kvart återstår, lägg ner klyftat äpple och en halverad (eller klyftad om den är stor) gul lök i formen och salta på. Fläsket behöver inget extra salt.
Rensa och koka brysselkålen i ca 10 minuter och servera med smör och salt till den skivade sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar