fredag 25 februari 2011

Syltgrottor,


Idag bakade jag dom fulaste, klumpigaste, ostädade småkakorna jag någonsin bakat. Turligt nog vägs deras skrämmande yttre upp av det faktum att de är fyllda med söta syltade körsbär och smakar alldeles perfekt småkakigt gott.

- 200g smör,
- 1 dl socker,
- 1 msk vaniljsocker,
- 1 tsk bakpulver,
- 4,5 dl vetemjöl.
- valfri sylt eller syltade bär.

Blanda alla ingredienser utom sylten till en deg, rulla kulor och lägg i formar (det finns lämpliga pappersformar som jag tror är bättre och smidigare än mina i aluminium), och gör med tummen ett djupt hål i varje boll. Fördela sylten/bären i groparnaoch grädda sedan på 175 grader i ca 12 minuter. Låt stå och svalna i fred, så går dom inte sönder så brutalt mycket..

Inga kommentarer: