torsdag 17 mars 2011

Ugnsbakad fläsksida,

Igår satte jag en bit rimmad fläsksida i ugnen och en post-it med instruktioner på utsidan, önskade mig potatispuré och "något äppligt" och gick på möte. När jag kom tillbaka blev jag serverad en saftig skiva honungsglaserat fläsk, krämig potatispuré och en äppelsås med vanilj och kanel.

Den något förkolnade ovansidan på bilden är resultatet av en inte helt lyckad temperaturhöjning som jag inte rekommenderar..

- En bit rimmad fläsksida, 600-800 gram,
- Honung.

Skär ett rutmönster i fläsksidans svål och lägg i en ugnsfast form. Tillaga i 2½ timma i 125-gradig ugn. Tag ut fläsksidan, pensla på honung och sätta tillbaka i ugnen 15-30 minuter till. Innertemperaturen skall vara 70 grader.

Servera med potatispuré och äppelsås.

Inga kommentarer: