Niclas födelsedagstårta! :)
Chokladbottnar med kaffekräm.
Bottnar
Vispa pösigt
- 2 ägg,
- 4 dl socker,
Rör sedan ner
- 2 dl mjölk,
- 4 dl vetemjöl,
- 2,5 tsk bakpulver,
- 5-6 msk kakao,
- 180 g smält smör blandat med
- 100 g mörk blockchoklad.
Häll smeten i två smorda &bröade sockerkaksformar (eller en form &dela sedan kakan i två bottnar) &grädda på 175 grader i ca 40 min. Låt svalna i formen en stund innan du stjälper upp dem på ett galler.
Fyllning
Vispa
- 5 dl grädde,
- 3 msk florsocker,
- 5 tsk snabbkaffepulver som du löst i ngn msk hett vatten,
till en fluffig kräm
(här underskattade jag vår visps förmåga &råkade göra kaffesmör vid första försöket. euuw!)
Meck & Dekoration
Smält blockchoklad &doppa physalisar till hälften, spritsa sedan ut chokladen i ett rutmönster på ett bakplåtspapper.
Mecka ihop tårtan med ett tjockt lager kaffekräm mellan bottnarna (jag råkade få en stor grop i den enda..) &bred resten av krämen ovanpå &på sidan av tårtan. Tryck fast mandelspån på sidorna & - om du har! - strö lite glitter på chokladnätet innan du lägger det på tårtan. Placera sedan ut physalisarna på nåt trevligt sätt. :)
Chokladbottnar med kaffekräm.
Bottnar
Vispa pösigt
- 2 ägg,
- 4 dl socker,
Rör sedan ner
- 2 dl mjölk,
- 4 dl vetemjöl,
- 2,5 tsk bakpulver,
- 5-6 msk kakao,
- 180 g smält smör blandat med
- 100 g mörk blockchoklad.
Häll smeten i två smorda &bröade sockerkaksformar (eller en form &dela sedan kakan i två bottnar) &grädda på 175 grader i ca 40 min. Låt svalna i formen en stund innan du stjälper upp dem på ett galler.
Fyllning
Vispa
- 5 dl grädde,
- 3 msk florsocker,
- 5 tsk snabbkaffepulver som du löst i ngn msk hett vatten,
till en fluffig kräm
(här underskattade jag vår visps förmåga &råkade göra kaffesmör vid första försöket. euuw!)
Meck & Dekoration
Smält blockchoklad &doppa physalisar till hälften, spritsa sedan ut chokladen i ett rutmönster på ett bakplåtspapper.
Mecka ihop tårtan med ett tjockt lager kaffekräm mellan bottnarna (jag råkade få en stor grop i den enda..) &bred resten av krämen ovanpå &på sidan av tårtan. Tryck fast mandelspån på sidorna & - om du har! - strö lite glitter på chokladnätet innan du lägger det på tårtan. Placera sedan ut physalisarna på nåt trevligt sätt. :)
2 kommentarer:
den verkar så god att jag saknar ord för hur god den verkar. däremot dreglar jag lite.
den var god. det blev nästan som kladdkakebottnar med kaffejox!
Skicka en kommentar