Ikväll ska Ns pappas + min födelsedag firas med middag &fika, då tyckte jag att cupcakes med pistage (som svärfar gillar) vore bra.
Jag använde som vanligt det här receptet men uteslöt kakaon och den hackade chokladen, &la istället på någon extra tsk vaniljsocker. Fördela sedan ca hälften av smeten i 12 stora muffinsformar, och gör
Pistagefyllningen:
- 100g mandelmassa,
- 60g skalade osaltade pistagenötter.
Finhacka nötterna i mixern &knåda ihop "nötmjölet" med mandelmassan. Forma till 12 st små bollar, som läggs i formarna &sedan täcks med resten av smeten. Grädda i 225-gradig ugn i 15-20 minuter &låt sedan svalna på galler, innan du breder på en
Frosting av
- 40g rumsvarmt smör,
- 70g cream cheese,
- 4-5 dl florsocker.
Dekorera med tex grönt socker/strössel &pistagenötter :)
Jag använde som vanligt det här receptet men uteslöt kakaon och den hackade chokladen, &la istället på någon extra tsk vaniljsocker. Fördela sedan ca hälften av smeten i 12 stora muffinsformar, och gör
Pistagefyllningen:
- 100g mandelmassa,
- 60g skalade osaltade pistagenötter.
Finhacka nötterna i mixern &knåda ihop "nötmjölet" med mandelmassan. Forma till 12 st små bollar, som läggs i formarna &sedan täcks med resten av smeten. Grädda i 225-gradig ugn i 15-20 minuter &låt sedan svalna på galler, innan du breder på en
Frosting av
- 40g rumsvarmt smör,
- 70g cream cheese,
- 4-5 dl florsocker.
Dekorera med tex grönt socker/strössel &pistagenötter :)
3 kommentarer:
Fint strössel ;)
Blev de goda?
jaa, mkt! fast fyllningen blev lite hård. eller jag skulle vilja ha den mjukare, likZ.
Men herregud. Jag frågade nyss min sambo om han inte kunde lära sig att göra sådana fina kakor och tårtor som du gör till min födelsedag. Jag vill ha! Men han blev bara hungrig så nu ska vi gå och äta. Du har kaktalang.
Skicka en kommentar