12 st stora amerikanska muffins.
- 2 ägg,
- 1 dl råsocker,
- 3/4 dl honung,
Vispa ägg, socker &honung poröst i en stor skål, rör sedan i
- 1 dl mjölk,
- 1 burk lätt-creme fraiche,
Blanda i en annan skål
- 5 dl mjöl,
- 2½ tsk bakpulver,
- 2 tsk vaniljsocker,
- ½ dl kakao,
- 200g hackad choklad,
som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, &grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Kaffeglasyr: Rör ihop 5 dl florsocker med ca ½ dl kallt kaffe &ev lite kanel &bred över muffinsen, dekorera med en nöt.
Mintglasyr: Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, ca 1 dl florsocker &3 msk mintsyrup i ett paket naturell cream cheese. Klicka på/bredvid muffinsen vid servering.
Grundrecept från kokboken "Sött och sunt till dessert" av Lena Brorsson Alminger.
- 2 ägg,
- 1 dl råsocker,
- 3/4 dl honung,
Vispa ägg, socker &honung poröst i en stor skål, rör sedan i
- 1 dl mjölk,
- 1 burk lätt-creme fraiche,
Blanda i en annan skål
- 5 dl mjöl,
- 2½ tsk bakpulver,
- 2 tsk vaniljsocker,
- ½ dl kakao,
- 200g hackad choklad,
som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, &grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Kaffeglasyr: Rör ihop 5 dl florsocker med ca ½ dl kallt kaffe &ev lite kanel &bred över muffinsen, dekorera med en nöt.
Mintglasyr: Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, ca 1 dl florsocker &3 msk mintsyrup i ett paket naturell cream cheese. Klicka på/bredvid muffinsen vid servering.
Grundrecept från kokboken "Sött och sunt till dessert" av Lena Brorsson Alminger.
1 kommentar:
Länktips om cupcakes.
Skicka en kommentar