![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihyphenhyphenikfmor5Te-bq-qWJaQewxKnUZQwLDqtwc0lpJRP_1bsj6xX8mRlvyslRisgtfqkUiPgXSJrFse_N8NE_K0G0yaGN68YdT3wg_jWv1AUrKfJix1yQhWMQFAAiG7JTbm4m49WSTnrFnQu/s400/russinbr%C3%B6d.jpg)
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 struken msk salt
- 11 dl rågsikt
- 1 dl russin
- 1 msk kummin
Lös jästen i vattnet och rör ner salt och rågsikt, russin och stött kummin och arbeta degen ordentigt. Låt den jäsa ca 30 min under bakduk. Stjälp sedan över den i en smord långpanna och dra ut den så att den täcker hela pannan. Låt jäsa ytterligare 50 minuter. Stänk på lite olja &strö över salt och kummin när den är färdigjäst, och grädda på 225 grader i 15-20 min (beroende på hur stor formen är, dvs hur tjockt brödet blir. provstick!)
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 struken msk salt
- 11 dl rågsikt
- 1 dl russin
- 1 msk kummin
Lös jästen i vattnet och rör ner salt och rågsikt, russin och stött kummin och arbeta degen ordentigt. Låt den jäsa ca 30 min under bakduk. Stjälp sedan över den i en smord långpanna och dra ut den så att den täcker hela pannan. Låt jäsa ytterligare 50 minuter. Stänk på lite olja &strö över salt och kummin när den är färdigjäst, och grädda på 225 grader i 15-20 min (beroende på hur stor formen är, dvs hur tjockt brödet blir. provstick!)
4 kommentarer:
Mmmm det ser riktigt gott ut. jag känner doften.
en ganska angenäm sådan. lite julig, nästan ;)
Då behöver inte jag göra ngnting till jul, vad skönt för mig.
sju bröd tar jag inte på mitt ansvar.
Skicka en kommentar