På väg hem från stan idag gick vi in på ica för lite "middagsinspiration", virrade runt bland köttdisken och fiskcharken en bra stund innan vi hade en lång uteslutningskonferens bland frysdiskarna och slutligen lyckades gå därifrån med ett paket billig älgfärs, och en vision om älgfärsbiffar med parmesansmakande jordärtskockspuré, sauterade champinjoner och kantarellsås. Så blev det.
Två portioner.
Jordärtskockspuré:
Skala och koka i 15 minuter i lättsaltat vatten
- 500 gram jordärtskockor.
Häll av och mixa jordärtskockorna med
- lite grädde,
- riven parmesan,
- salt,
- lite pressad citron.
Älgfärsbiffar:
Blanda i en bunke
- 200 gram älgfärs,
- ½ dl ströbröd,
- 1 ägg,
- salt,
- svartpeppar,
- timjan.
Forma två biffar och stek i smör ca 4-5 minuter per sida.
Champinjoner:
Stek på hög värme i smör
- 8 hela, borstade men inte sköljda, champinjoner.
Rotera ofta så de får jämn och fin färg, och krydda under stekningen svamparna med
- salt
- muskot.
Några lingon på tallriken, för att få lite färg, hade inte skadat, men det hade vi inga. Istället fick vi piffa det hela med ett glas rött. :)
Två portioner.
Jordärtskockspuré:
Skala och koka i 15 minuter i lättsaltat vatten
- 500 gram jordärtskockor.
Häll av och mixa jordärtskockorna med
- lite grädde,
- riven parmesan,
- salt,
- lite pressad citron.
Älgfärsbiffar:
Blanda i en bunke
- 200 gram älgfärs,
- ½ dl ströbröd,
- 1 ägg,
- salt,
- svartpeppar,
- timjan.
Forma två biffar och stek i smör ca 4-5 minuter per sida.
Champinjoner:
Stek på hög värme i smör
- 8 hela, borstade men inte sköljda, champinjoner.
Rotera ofta så de får jämn och fin färg, och krydda under stekningen svamparna med
- salt
- muskot.
Några lingon på tallriken, för att få lite färg, hade inte skadat, men det hade vi inga. Istället fick vi piffa det hela med ett glas rött. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar