12 st stora amerikanska muffins.
- 2 ägg,
- 1 dl råsocker,
- 3/4 dl honung,
Vispa ägg, socker &honung (jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa) poröst i en stor skål, rör sedan i
- 1 dl mjölk,
- ½ burk lätt cremefraiche,
- 1 dl råsocker,
- 3/4 dl honung,
Vispa ägg, socker &honung (jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa) poröst i en stor skål, rör sedan i
- 1 dl mjölk,
- ½ burk lätt cremefraiche,
Blanda i en annan skål
- 5 dl vetemjöl,
- 2½ tsk bakpulver,
- 2 tsk vaniljsocker,
- 200g blåbär,
som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar, eller imuffinsplåt, &grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Förslag på glasyr: Citron! Blanda 1 pkt creme cheese (inte light!) med 2 tsk vaniljsocker, rivet skal +saft från 1 citron &om det behövs mer sötma 1 dl florsocker. Lägg rivet citronskal &ett par blåbär på toppen.
Grundrecept från kokboken "Sött och sunt till dessert" av Lena Brorsson Alminger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar