
- 2 ägg,
- 3 dl socker,
- 1 tsk vaniljsocker,
- 5-6 msk kakao,
- 1 krm salt,
- 1 ½ dl vetemjöl,
- 100g smält smör,
- 0,5 dl mjölk,
- 1 mosad banan.
Rör ihop ägg &socker, blanda sedan i övriga ingredienser &fördela smeten i formar (jag använde 14 st "bakformar", då jag inte ville ha dem muffinssmå men inte heller amerikanskt stora). Grädda på 200 grader i ca 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna medan du gör
Toppingen
- 0,5 dl grädde,
- 70 g mörk blockchoklad,
- 15 g smör
Koka upp grädden under omrörning och ha sedan i smöret och chokladen. Låt sjuda försiktigt en stund, bred sedan på de svalnade muffinsarna och dekorera med lite hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar