Min pappa är väldigt, väldigt förtjust i kladdkaka, och därför känner jag liksom mitt ansvar att bjuda på just kladdkaka vid tillfällen som gårdagens.. Men igår ville jag chokladchocka honom lite mer än vanligt och bjöd på kaka jag hittat hos Bake my Day.
Smält
- 150 gram smör
Ta av från plattan och blanda ner
- 250 gram hackad mörk choklad
och rör tills chokladen smält.
Rör sedan ner
- 3 lätt uppvispade ägg,
- 1,5 dl ljus sirap,
- 1 krm salt,
- 1 tsk vaniljsocker.
Häll smeten i en form, gärna klädd med bakplåtspapper för att kunna ta upp och skära kakan, och grädda 175 grader i 15-20 minuter.
När kakan kommer ut är den extremt flufigg och smetig och inte ätfärdig än på ett tag, så täck den med en plåt och ställ ut på balkongen så den får sätta sig. Efter fyra timmars ivrig väntan har du en kompakt, kladdig, chokladig kaka att sätta tänderna i.
Smält
- 150 gram smör
Ta av från plattan och blanda ner
- 250 gram hackad mörk choklad
och rör tills chokladen smält.
Rör sedan ner
- 3 lätt uppvispade ägg,
- 1,5 dl ljus sirap,
- 1 krm salt,
- 1 tsk vaniljsocker.
Häll smeten i en form, gärna klädd med bakplåtspapper för att kunna ta upp och skära kakan, och grädda 175 grader i 15-20 minuter.
När kakan kommer ut är den extremt flufigg och smetig och inte ätfärdig än på ett tag, så täck den med en plåt och ställ ut på balkongen så den får sätta sig. Efter fyra timmars ivrig väntan har du en kompakt, kladdig, chokladig kaka att sätta tänderna i.
1 kommentar:
Den var väldigt,väldigt god den vill vi ha igen!
Skicka en kommentar