
Då avslitna hälsenor bäst kureras med linssoppa &hembakta frallor packade jag häromdagen med mig ovanstående och begav mig ut i skogen för att laga nämnd soppa (som, i brist på bilder, ersätts av - skogen!)
Hacka/pressa och fräs i olja i en stor gryta
- 1 halv röd chili,
- 1 solo-vitlök,
- 1 strimlad rödlök,
- 2 dl röda linser
Slå sedan på ca 1,5 liter vatten och låt koka. Krydda under tiden med
- 1 grönsaksbuljongtärning,
- Paprikapulver
- Lagom mängd av Santa Marias "Seafood and Fish"-krydda (eller bara ett urval av ingredienserna, förstås)
Koka i ca 10 min, tillsätt sedan
- 1 halv blomkålshuvud i små buketter
och låta koka med ytterligare ca 10 min. Servera med bröd.
Hacka/pressa och fräs i olja i en stor gryta
- 1 halv röd chili,
- 1 solo-vitlök,
- 1 strimlad rödlök,
- 2 dl röda linser
Slå sedan på ca 1,5 liter vatten och låt koka. Krydda under tiden med
- 1 grönsaksbuljongtärning,
- Paprikapulver
- Lagom mängd av Santa Marias "Seafood and Fish"-krydda (eller bara ett urval av ingredienserna, förstås)
Koka i ca 10 min, tillsätt sedan
- 1 halv blomkålshuvud i små buketter
och låta koka med ytterligare ca 10 min. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar