tisdag 25 januari 2011

Laxfilé med rödkål och grape,


Lagade en lätt (i dubbel bemärkelse), fräsch och väldigt god middag igår: Ugnsstekt laxfilé med resterna av rödkålssalladen från fisktacosen och blodgrapefiléer.

Om du inte följer mina menyer slaviskt och därför inte har rester av rödkålssalladen, görs den såhär:

Rödkålssallad
- Rödkål,
- rödlök,
- färsk koriander,
- pressad lime,
- olivolja,
- salt,
- svartpeppar.

Strimla rödkål och rödlök fint (tex på mandolin eller med osthyvel), hacka koriander och blanda allt i en skål. Låt stå och dra till sig.

Lax
- Laxfiléer,
- olja,
- svartpeppar,
- chiliflakes,
- salt.

Olja laxfléerna och lägg i en ugnsform. Mortla svartpepparkorn med chiliflakes och blanda i lite salt. Strö kryddblandningen på filéerna, och baka dem i ugnen på 200 grader (jag brukar ha två filéer inne i 10 minuter)

Uppläggning
- 1 st blodgrape, filéad.
- olivolja.

Lägg upp en liten "plattform" av rödkål på tallriken och lägg en laxfilé ovanpå, Placera tre hela fina grapefiléer på laxen och ringla över lite olivolja.

Inga kommentarer: