torsdag 17 september 2009

Squash- &gorgonzolapaj,


Pajskal
- 120g smör,
- 2 dl vetemjöl,
- 2 dl rågmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost,
- färsk timjan.

Hacka samman alla ingredienserna till degen och klä sedan en pajform med den. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.

Fyllning
- 2 st squash
- 100-150g gorgonzola (efter smak)
- färsk timjan

Riv squashen (squasharna?) på rivjärn, salta &låt rinna av i durkslag en bra stund. Häll sedan ner i pajskalet &blanda ner smulad/hackad/bitar av gorgonzola. Hacka ner rikligt med timjan.

Äggstanning
Vispa samman

- 2 ägg
- 2 dl mjölk,
- svartpeppar,
- finfördelad gorgonzola,

och häll i pajskalet. Grädda sedan på 200 grader i ca 40 minuter. Färgmatcha med en sallad i röd/orange/gula toner, ;) &bjud din bästa vän pajen på hennes födelsedag.

Inga kommentarer: