
Pajskal
- 120g smör,
- 2 dl vetemjöl,
- 2 dl rågmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost,
- färsk timjan.
Hacka samman alla ingredienserna till degen och klä sedan en pajform med den. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.
Fyllning
- 2 st squash
- 100-150g gorgonzola (efter smak)
- färsk timjan
Riv squashen (squasharna?) på rivjärn, salta &låt rinna av i durkslag en bra stund. Häll sedan ner i pajskalet &blanda ner smulad/hackad/bitar av gorgonzola. Hacka ner rikligt med timjan.
Äggstanning
Vispa samman
- 2 ägg
- 2 dl mjölk,
- svartpeppar,
- finfördelad gorgonzola,
och häll i pajskalet. Grädda sedan på 200 grader i ca 40 minuter. Färgmatcha med en sallad i röd/orange/gula toner, ;) &bjud din bästa vän pajen på hennes födelsedag.
- 120g smör,
- 2 dl vetemjöl,
- 2 dl rågmjöl,
- 3 msk vatten,
- någon dl riven ost,
- färsk timjan.
Hacka samman alla ingredienserna till degen och klä sedan en pajform med den. Nagga botten och kanterna och grädda skalet på 200 grader i 10 minuter, medan du gör fyllningen.
Fyllning
- 2 st squash
- 100-150g gorgonzola (efter smak)
- färsk timjan
Riv squashen (squasharna?) på rivjärn, salta &låt rinna av i durkslag en bra stund. Häll sedan ner i pajskalet &blanda ner smulad/hackad/bitar av gorgonzola. Hacka ner rikligt med timjan.
Äggstanning
Vispa samman
- 2 ägg
- 2 dl mjölk,
- svartpeppar,
- finfördelad gorgonzola,
och häll i pajskalet. Grädda sedan på 200 grader i ca 40 minuter. Färgmatcha med en sallad i röd/orange/gula toner, ;) &bjud din bästa vän pajen på hennes födelsedag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar