Den stora rastlösheten i att vara ofrivilligt ledig fick mig att baka något som var länge sen senast - cupcakes! Närmare bestämt normalstora chokladmuffins toppade med en vitchoklad- och mintganache.
Muffins
Vispa
- 2 ägg,
- 1,5 dl farinsocker,
- 1,5 dl strösocker.
Rör sedan i
- 1,5 dl mjölk,
- 2 dl vetemjöl,
- 4 msk kakao,
- 1 tsk vaniljsocker,
- 0,5 tsk bakpulver,
- 1 krm salt.
Fyll ca 20 dubbla muffinsformar till ungefär hälften och grädda på 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas på.
Topping
Koka upp
- 5 msk vispgrädde
och ta sedan av från värmen. Rör ner
- 300 gram hackad vit choklad
och rör tills chokladen löst sig. Smaksätt med så mycket
- mintessens
du tycker är lagom, häll över i spritspåse och låt kallna innan du spritsar ut på muffinsarna.
Väldigt goda blev dom, men tyvärr var fikagästerna för få för att hantera samtliga..
Muffins
Vispa
- 2 ägg,
- 1,5 dl farinsocker,
- 1,5 dl strösocker.
Rör sedan i
- 1,5 dl mjölk,
- 2 dl vetemjöl,
- 4 msk kakao,
- 1 tsk vaniljsocker,
- 0,5 tsk bakpulver,
- 1 krm salt.
Fyll ca 20 dubbla muffinsformar till ungefär hälften och grädda på 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas på.
Topping
Koka upp
- 5 msk vispgrädde
och ta sedan av från värmen. Rör ner
- 300 gram hackad vit choklad
och rör tills chokladen löst sig. Smaksätt med så mycket
- mintessens
du tycker är lagom, häll över i spritspåse och låt kallna innan du spritsar ut på muffinsarna.
Väldigt goda blev dom, men tyvärr var fikagästerna för få för att hantera samtliga..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar