Igår hade jag tinat vit fisk och när inspirationen aldrig grep mig kom jag att tänka på den där oerhört tråkiga rätten man gjorde på hemkunskapen, fisk i folie. Eftersom jag har någon nästan pervers besatthet av att återskapa ofavoriträtter och laga mat jag inte tycker om var jag såklart tvungen att göra fisk i folie och se hur det blev, och som vanligt blev det ju rätt bra.
Så, lägg en lagom stor fiskbit i en dubbel folie"korg" (forma helt enkelt korgar över knytnäven), salta, peppra, släng på lite hackad koriander, pressa över citron, lägg en klick smör på fisken och toppa med en halv tomat, stäng paketen och baka i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader. Koka under tiden haricotsverts. Ta ut paketen, lägg på tallrikar och öppna, lägg i haricots verts bredvid fisken (så dom också får vara i det smälta smöret) och toppa med flingsalt.
Tyvärr blev det ingen bild på det hela för det såg för hemkunskapsaktigt trist ut (även om jag har för mig att man på den tiden hade pressad potatis till..), men gott var det!
Så, lägg en lagom stor fiskbit i en dubbel folie"korg" (forma helt enkelt korgar över knytnäven), salta, peppra, släng på lite hackad koriander, pressa över citron, lägg en klick smör på fisken och toppa med en halv tomat, stäng paketen och baka i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader. Koka under tiden haricotsverts. Ta ut paketen, lägg på tallrikar och öppna, lägg i haricots verts bredvid fisken (så dom också får vara i det smälta smöret) och toppa med flingsalt.
Tyvärr blev det ingen bild på det hela för det såg för hemkunskapsaktigt trist ut (även om jag har för mig att man på den tiden hade pressad potatis till..), men gott var det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar