onsdag 24 november 2010

Gryta med fläsk och kikärter,


Lite matinspiration hade hittat tillbaka igår för jag hade iallafall en idé om vad jag ville göra av fläsk-kanten i kylen. Puh! Gryta med rimmat fläsk och kikärter, och kokt bulgur blev det och hela köket luktade jul.

3 portioner,

- rimmat fläsk (tärnat),
- 1 gul lök i stora bitar,
- 1 burk kikärter,
- 1 msk honung,
- 1 tomatburk,
- en näve strimlade torkade aprikoser,
- salt,
- svartpeppar,
- paprikapulver,
- chilipulver,
- malen ingefära,
- malda nejlikor,
- kardemumma.

Tärna och stek fläsket med kikärterna och löken, så att löken blir mjuk, fläsket stekt och ärterna får färg, och krydda under tiden med alla kryddor så det blir som en stekt kryddpasta. När allt är färdigstekt, tillsätt en matsked honung och blanda runt. Slå sedan på tomatburken, rör ner apriksoerna och låt puttra ihop en stund.

Servera med bulgur (jag brukar krydda kokvattnet med salt och paprikapulver).

Inga kommentarer: