
Eftersom årets lussebullebak med mamma inträffar imorgon har en viss urätning av frysen varit nödvändig så idag blev det hamburgare med dom sista köpebröden (när vi ätit upp lussebullarna, eller pirogerna, eller vad som helst, tänker jag nämligen baka hamburgerbröd).
- Köttfärs, ca 100 gram/person,
- hackad scharlottenlök,
- ströbröd,
- ägg,
- senap,
- persilja,
- salt och svartpeppar,
- prästost.
Blanda allt ovan, utom osten, i en bunke, forma till lika stora bullar och platta ut till fina burgare. Tänk på att dom drar ihop sig och bullar upp sig när man steker dem! Stek och lägg efter sista vändningen på en skiva ost på varje burgare.
Värm hamburgerbröden lite i ugnen, och lägg ihop mellan bröden:
- Majonnäs,
- spenatblad,
- tomatskivor,
- inlagd gurka,
- burgare,
- ketchup.
Servera med ugnsrostade morotsstavar, senapsmayo och en ordentlig servett.
- Köttfärs, ca 100 gram/person,
- hackad scharlottenlök,
- ströbröd,
- ägg,
- senap,
- persilja,
- salt och svartpeppar,
- prästost.
Blanda allt ovan, utom osten, i en bunke, forma till lika stora bullar och platta ut till fina burgare. Tänk på att dom drar ihop sig och bullar upp sig när man steker dem! Stek och lägg efter sista vändningen på en skiva ost på varje burgare.
Värm hamburgerbröden lite i ugnen, och lägg ihop mellan bröden:
- Majonnäs,
- spenatblad,
- tomatskivor,
- inlagd gurka,
- burgare,
- ketchup.
Servera med ugnsrostade morotsstavar, senapsmayo och en ordentlig servett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar