onsdag 2 februari 2011

Vit sparris med tagliatelle, bacon och parmesan,


Mamma hade hittat dödsfin vit sparris på Hötorget och köpt en påse åt mig så idag skulle jag hitta på något bra med den. Först tänkte jag en caesarvariant med sparrisen som stjärna men det försvårade konsum och det blev istället färsk tagliatelle med massor av svartpeppar, parmesan, knaperstekt bacon och förstås sparrisen. Jättelätt och väldigt gott!

- Spenattagliatelle (jag köpte färsk),
- färsk vit sparris (tre per person),
- parmesanost,
- 1 paket bacon,
- olivolja,
- svartpeppar,
- salt.

Skär av den nedersta, träiga delen på sparrisstjälkarna och koka dem sedan i 5-10 minuter (beroende på tjocklek), känn med provsticka.


Koka under tiden pastan i saltat vatten, häll av och blanda med olivolja, svartpeppar, lite salt och riven parmesan.


Skär baconet i mindre bitar och knaperstek.

Lägg upp en snurra tagliatelle på tallrik, arrangera sparrisstjäklarna ovanpå, ringla över lite olivolja och salta och peppra. Strössla sedan över bacon och hyvlad parmesan.

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Det ser väldigt gott ut. Snygg bild!