![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyOhIvY_enx5cPKYonmr9tuEEvZaq5V1LaAA10fXJ17DrdT34mWxAmaydFqQfPOIX2HJU70rFfqj2kMxoPwAXZZIjeXl7d_NxA8hFERb7cSCZzaZIfo6X58AWm-RJuSaeVcjK9e8lajQO8/s400/apelsinchokladt%C3%A5rta.jpg)
Baka sockerkaksbottnar men byt ut citronskalet i dem mot rivet apelsinskal &saft från en halv apelsin. Dela i tre bottnar.
Fyllning
- 1 pkt chokladmousse
- apelsinmarmelad
- 1 apelsin
Bred ut ett ordentligt lager chokladmousse på den nedersta botten (jag fuskade &köpte färdig). Lägg på nästa botten &bred på apelsinmarmelad blandad med rivet apelsinskal. Lägg på locket.
Täcke & Dekoration
- Chokladmousse (andra halvan av paketet)
Bred ut det som är kvar av chokladmoussen över locket &tårtans kanter.
Min ambition var sedan att täcka tårtan med ett orange marsipanlock, infärgat med lite röd karamellfärg + rivet apelsinskal, men det blev trots enorma mängder florsocker alldeles för kletigt för att kavlas ut. Istället gjorde jag ett rutmönster av marsipanen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar