fredag 11 september 2009

Apelsin- &chokladtårta,

Bottnar
Baka
sockerkaksbottnar men byt ut citronskalet i dem mot rivet apelsinskal &saft från en halv apelsin. Dela i tre bottnar.

Fyllning
- 1 pkt chokladmousse
- apelsinmarmelad
- 1 apelsin

Bred ut ett ordentligt lager chokladmousse på den nedersta botten (jag fuskade &köpte färdig). Lägg på nästa botten &bred på apelsinmarmelad blandad med rivet apelsinskal. Lägg på locket.

Täcke & Dekoration
- Chokladmousse (andra halvan av paketet)

Bred ut det som är kvar av chokladmoussen över locket &tårtans kanter.

Min ambition var sedan att täcka tårtan med ett orange marsipanlock, infärgat med lite röd karamellfärg + rivet apelsinskal, men det blev trots enorma mängder florsocker alldeles för kletigt för att kavlas ut. Istället gjorde jag ett rutmönster av marsipanen.

Inga kommentarer: