söndag 19 december 2010

Laxburgare med mango,



Vi har "ingen kul mat" hemma och jag vägrade handla så att hitta på middag idag kändes som ett jättekul uppdrag.. tills jag hittade lax i den tomma (på mat) men samtidigt överfulla (på bakverk) frysen och såg laxburgare framför mig.

Burgare (2 st)
- 2 st tinade laxfiléer,
- 1 hackad chilifrukt,
- lite pressad citron,
- 1 litet ägg,
- ströbröd,
- lite salt.

Hacka och mixa laxfiléerna till färs, och blanda i resterande ingredienser. Avsluta med ströbröd tills färsen har en lagom tjock, formbar konsistens.

Forma till biffar och stek i olja, några minuter på varje sida.

Fyllning och servering
-
Hamburgerbröd,
- majonnäs,
- 1 citron,
- olivolja,
- mango,
- körsbärstomater,
- selleri.

Blanda majonnäs, rivet citronskal och saften från en halv citron, och lite olivolja i en skål.

Bred ut lite av blandningen på botten av två hamburgerbröd, och spara resten till servering. Strimla eller riv mangon och lägg på brödet. Lägg sedan på burgaren och toppa med skivade körsbärstomater.

Skär selleristjälkar i stavar (som strips) och och servera med resten av citronmayon som dip.

Ett spenatblad i botten av burgaren hade inte skadat, men eftersom jag vägrade handla blev det inget. Annars fick burgaren toppbetyg här hemma!

Inga kommentarer: