Idag har vi julmiddag med vännerna och våra åtaganden är skinka, rödbetssallad, vört och sill, och därför la jag i fredags in sill enligt mammas eller kanske till och med mormors recept, så den skall vara fin och färdig idag.
Koka en lag av
- ½ dl ättikssprit,
- 1,5 dl vatten,
- 2 dl socker,
- 1 tsk krossad vitpeppar,
- 1 tsk krossad svartpeppar,
- 2 tsk krossad kryddpeppar,
- 5 kryddnejlikor,
- 2 lagerblad.
Låt lagen svalna och varva i en glasburk (0,75 - 1 liter)
- 1 burk inläggningssill, skuren i bitar
- 2 stora röda lökar, skurna i ringar.
Och häll sedan på lagen. Låt stå i kylen i fyra dagar till servering.
Laga även..
- Vörtbröd
- Rödbetssallad
- Podvarak
Koka en lag av
- ½ dl ättikssprit,
- 1,5 dl vatten,
- 2 dl socker,
- 1 tsk krossad vitpeppar,
- 1 tsk krossad svartpeppar,
- 2 tsk krossad kryddpeppar,
- 5 kryddnejlikor,
- 2 lagerblad.
Låt lagen svalna och varva i en glasburk (0,75 - 1 liter)
- 1 burk inläggningssill, skuren i bitar
- 2 stora röda lökar, skurna i ringar.
Och häll sedan på lagen. Låt stå i kylen i fyra dagar till servering.
Laga även..
- Vörtbröd
- Rödbetssallad
- Podvarak
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar